top of page

Actueel

Visvijver en brink.jfif

Update: Ontwikkeling Brink en Visvijver!

Zomerconcert muziekvereniging ''de Bazuin''
bazuin 1.jfif

©Muziekvereniging ''de Bazuin''

Geslaagd paasvuur!

Geslaagd paasvuur!

Geplaatst 14 april 2022

Afgelopen zondag was het weer zo ver; het paasvuur in Scheerwolde. Het was weer een geslaagde avond met veel gezelligheid. Wij vonden het een geslaagde avond met jullie allemaal! 

Het paasvuur was een succes door de sponsoren en helpers van de avond. Sponsoren die ons hebben geholpen zijn: Timmer en tegelzetbedrijf Mol, zuivelhandel Westerbeek en Pako's pompservice.

Wij hopen er volgend jaar weer zo'n succes van te maken! Tot volgend jaar alvast.

Namens de Paascommissie Scheerwolde

3.jpg
2.jpg
4.jpg

©Paasvuurcommissie Scheerwolde

Zomerconcert muziekvereniging ''de Bazuin''

Geplaatst 11 juli 2022

Aanstaande woensdagavond 13 juli 2022 geeft muziekvereniging ''de Bazuin'' een zomerconcert. Dit vindt plaats bij de brug aan de Wetering. Het concert begint om 19:30 uur. 

Net als vorig jaar hopen wij op veel belangstellenden!

Opening Rietweele

Opening Rietweelde op locatie en in de Wielewaal

Geplaatst 14 april 2022

Gisteren heeft de opening plaatsgevonden van de locatie Rietweelde. Nieuwe Bewoners, samen met gemeente Steenwijkerland, projectleider Wilma wonen en uitvoerder Olde Rickert en Oosterhuis. Ook Plaatselijk Belang deed een woordje in de Wielewaal. Warm ontvangst vonden alle nieuwe bewoners. Ze voelen zich Welkom.

Gedicht door Monique verteld:

Wonen is een wonderlijk werkwoord.

Wanneer woont men? Als men slaapt,

een sleutel omdraait, eet of baadt?

Wonen, dat is niet zozeer iets doen,

maar op een plek zijn waar men liefheeft,

goedemorgen zegt, zijn hoed neerlegt.

Wonen doet men altijd ergens,

stad of land, op stand of in de bocht

van een rivier.

Of hier.

Ingmar Heytze

Wooncommissie Plaatselijk Belang

3.jpg
1.jpg

©Wooncommissie Scheerwolde

©Wooncommissie Scheerwolde

Sociale huurwoningen aan de Brink zijn opgeleverd!

Sociale huurwoningen aan de Brink zijn opgeleverd!

Geplaatst 1 maart 2022

Op maandag 28 februari hing de vlag uit in het centrum van Scheerwolde. De acht nieuwe sociale huurwoningen van woningcorporatie Wetland Wonen aan de Brink zijn klaar. De bewoners hebben de sleutel gekregen!

 

Viering

Om dit te vieren overhandigden Marcel Scheringa, wethouder gemeente Steenwijkerland, en Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen, de 28e symbolisch een sleutel aan Fleur Hoen. Zij heeft samen met haar vriend, Dennis Timmerman (geen familie van Marcel Timmerman), een van de gezinswoningen weten te bemachtigen.

“De woning is eigenlijk nog mooier geworden dat wij van te voren hadden verwacht”, vertelt Fleur enthousiast. “Wij kijken er erg naar uit om voor eerst te gaan samenwonen in ons eigen huis. Maar eerst gaan we nog zelf klussen en dan kunnen we eindelijk verhuizen.”

Aansluitend konden de bewoners nader kennismaken en samen met de mensen die bij het project betrokken waren proosten op een mooie samenwerking die heeft geleid tot fijn wonen in Scheerwolde.

 

De bewoners

In het woonblok zijn vier seniorenwoningen en vier gezinswoningen gebouwd. Hierdoor is de samenstelling van de bewoners heel divers; van starters tot ouderen. “Door op deze manier te bouwen willen we de inclusiviteit en het noaberschap vergroten. De bewoners helpen elkaar waar nodig en mogelijk”, zegt Marcel Timmerman. Fleur vertelt over de kennismaking met de buren: “De buren hebben we gezien tijdens de kijkdagen. En sommige buren kennen we al. Wij komen uit de buurt van Scheerwolde, net als meerdere bewoners. Je komt elkaar dan al regelmatig tegen. Met de andere buren gaan we zeker nog verder kennismaken.''

 

De bewoners waren al vroeg betrokken bij de bouw van hun nieuwe huurwoning. In juli 2020 werd tijdens de loting bekend dat zij de bewoners werden van deze woningen. Nu anderhalf jaar later is hun woning klaar. “Het is heel fijn dat we al vroeg betrokken waren bij de bouw van de woning. We zijn regelmatig langsgereden om foto’s te maken en de bouw te volgen. Ook vinden we het prettig dat we onze keuken en badkamer naar onze eigen smaak konden samenstellen. Maar het wachten duurt soms ook wel lang, de laatste paar maanden zeiden we regelmatig tegen elkaar ‘laat het nu maar komen’. Wij zijn dan ook blij dat we nu kunnen beginnen met inrichten en klussen. En dat we daarna eindelijk kunnen samenwonen”, zegt Fleur.

Samenwerking

Wethouder Scheringa: “De manier waarop Wetland Wonen dit project samen met Plaatselijk Belang Scheerwolde, ons als gemeente, bouwpartners en de huurders heeft aangepakt onderschrijft de ambitie om in verbinding te staan en woningen te bouwen in onze gemeente. Er zijn woningen gebouwd die passen in de omgeving en aansluiten bij de wensen van de bewoners. Bovendien komen de woningen tegemoet aan de vraag naar sociale huurwoningen. Een mooie stap voor Scheerwolde als prettige woonlocatie. Daar zijn we uiteraard blij mee.”

 

Ook wij als Plaatselijk Belang Scheerwolde zijn blij met de voltooiing van dit mooie middelpunt van het dorp. “We hebben, in samenwerking met gemeente en Wetland Wonen, hard gestreden om dit project tot stand te laten komen”, zegt Monique Bos van de wooncommissie. “We hebben veel gesproken over de behoefte aan sociale woningbouw in Scheerwolde. Door de goede samenwerking is dit project nu voltooid, met als resultaat een mooi aangezicht van de Brink en een aanwinst voor ons dorp.”

De woningen

De woningen zijn ontworpen door architectenbureau B+O uit Meppel. Het ontwerp straalt Amsterdamse school, hedendaags met lokale invloeden uit. Kenmerkend is de poort in het midden die de woningen met elkaar verbindt en zorgt voor een doorgang naar het achterplein.

De vier seniorenwoningen hebben de badkamer, een slaapkamer en de aansluiting voor de wasmachine en droger op de begane grond. Op de eerste verdieping is een extra (slaap)kamer en ruimte voor de warmtepomp.

De gezinswoningen hebben op de eerste verdieping drie slaapkamers en de badkamer met optioneel een toilet. Via een vaste trap hebben zij toegang tot de tweede verdieping. Hier staat de warmtepomp en is een aansluiting voor de wasmachine en droger.

Fijn en betaalbaar wonen

De woningen zijn energiezuinig gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op de daken en zijn voorzien van een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. De energie die hiervoor nodig is wordt voor een groot deel opgewekt door de zonnepanelen. Dit is goed voor het milieu en is fijn wonen voor de bewoners die ook nog eens geld kunnen besparen op hun energierekening. “We wensen alle bewoners veel woonplezier”, besluit Marcel Timmerman.

sleutel overhandigen sociale huurwoningen brink 2022.JPG

Wethouder Marcel Scheringa (links) en Marcel Timmerman (midden) overhandigen symbolisch een sleutel aan Fleur Hoen, een van de bewoners van de nieuwbouwwoningen van Wetland Wonen aan de Brink. Op de achtergrond de nieuwbouwwoningen, bewoners en bij de bouw betrokken personen. ©Fotograaf: Wilbert Bijzitter.

bottom of page