top of page
1200px-Beeldmerk_van_het_Nederlandse_Rode_Kruis.svg.png

AED in Scheerwolde

6 minuten...

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten.

Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlener is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen.

Onze burgerhulpverleners van Scheerwolde en omgeving kunnen in deze kritieke minuten de eerste hulp op starten.

Door gebruik te maken van het AED apparaat van Streekcentrum de Wielewaal.

Hoe wordt een burgerhulpverlener gealarmeerd?

Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgerhulpverleners die het dichts bij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. 

De burgerhulpverlener gaat naar het slachtoffer (of haalt eerst een AED, afhankelijk van de oproep) en start de reanimatie alvast op. 

Dat kan handmatig zijn of met behulp van een AED.

De burgerhulpverlener reanimeert net zolang tot dat de ambulance is aangekomen en de professionals het werk van hun overnemen. 

Bent u als bewoner van Scheerwolde ook in het bezit van een reanimatie en AED Certificaat meld u zich dan aan bij Hartslag.nu/burgerhulpverlening.

Als Plaatselijk Belang Scheerwolde houden wij een lijst bij van onze gecertificeerde burgerhulpverleners. Deze bugerhulpverleners weten de code van de buitenkant van het AED apparaat die bij Streekcentrum de Wielewaal hangt. 

Ook verzorgen we een erkende cursus Reanimatie en AED en/of een jaarlijkse opfriscursus. 

Wilt u zich opgeven als burgerhulpverlener of voor een cursus Reanimatie en AED? Geef het dan door aan plaatselijkbelangscheerwolde@gmail.com o.v.v. AED Scheerwolde.

burgerhulpverlener.jpg
bottom of page