top of page
Wielewaal streekcentrum.jpg

Volg ons op facebook

  • Facebook

Streekcentrum de Wielewaal

Wielewaal streekcentrum.jpg

De Wielewaal is al tientallen jaren een begrip in de regio. In 2014 is de Wielewaal uitgebreid gerenoveerd en is het huidige streekcentrum ontstaan.

Vanaf 2020 is de exploitatie van de horeca en zalen in handen van Wilma & Dirk met hun team.

Het primaire doel van het Streekcentrum is om als thuisbasis voor het rijke sociale- en verenigingsleven van Scheerwolde, Wetering en omgeving te dienen. De Wielewaal is geen café of restaurant - Streekcentrum de Wielewaal - is een gastvrije huiskamer voor de lokale bevolking, verenigingen en toeristen die de bijzondere regio bezoeken. Door de gastvrije huiskamer wil Streekcentrum de Wielewaal een thuisbasis creëren voor elke gast. 

De naam van het Streekcentrum vloeit voor uit een beschermde, zeldzame vogelsoort uit West-Europa. Tijdens een bezoek bij deze locatie kun je genieten van een warme kop koffie, een gezellige borrel of een heerlijke lunch. Na het hapje en drankje kun je in de omgeving van de Wielewaal genieten van de mooie natuur tijdens een fietsroute of wandeling.

Nationaal Park de Weerribben, Nationaal Park de Wieden, maar ook Giethoorn en het pittoreske kanoparadijs Kalenberg liggen op wandel-, vaar- en fietsafstand. De Wielewaal is de ideale locatie om uw dagje uit te beginnen. Het horeca- en activiteitenaanbod sluit hier naadloos op aan. 

Contact:

Streekcentrum de Wielewaal

Scheerwolderweg 26

8371 WJ Scheerwolde

Telefoon: 0521-857327

E-mail. info@streekcentrumdewielewaal.nl

bottom of page