top of page

Sociaal Werk de Kop

Woon je in de gemeente Steenwijkerland en heb je een vraag waar je zelf niet goed uitkomt? Dan kun je terecht bij Sociaal Werk De Kop. Wij zetten ons in om de eigen kracht en talenten van mensen te versterken, zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan deelnemen aan het dagelijkse leven. Je kunt bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld geld, gezondheid, opvoeding of relaties. Samen met belangrijke mensen in je omgeving bieden wij jou handvatten die je nodig hebt om een oplossing te vinden. De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Fijn en veilig wonen

Fijn en veilig wonen is belangrijk voor iedereen. Je wilt je thuis voelen in je straat, buurt en dorp. De buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop werken samen met jou aan de leefbaarheid in de gemeente Steenwijkerland. Zijn er zaken in je buurt of dorp die je wilt verbeteren? Maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Wij kunnen je hierbij ondersteunen.

Hoe ondersteunen wij jou?

We beginnen bij jouw vraag of wens. Sociaal Werk de Kop vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft wat beter kan in jouw omgeving. De buurwerkers helpen jou om zelf oplossingen te bedenken en jouw talenten hierbij in te zetten. De buurtwerkers kijken per situatie wat er aan de hand is, wat er nodig is, wat de buurt of dorp zelf kan en welke (professionele) organisaties daar eventueel bij kunnen helpen.

Onder het genot van een kop koffie of thee gaan we graag met jou in gesprek. Maar we zoeken samenwerking met bijvoorbeeld dorpsbelangen, wijk- en buurtverenigingen, gemeente en woningbouw. Zo maken we samen jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

 

Afspraak maken?

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen om samen met jou en jouw buren te praten over het wonen en leven in jullie wijk of dorp? Wij vinden het belangrijk dat inwoners ons makkelijk en snel kunnen bereiken. Daarom kun je telefonisch of per mail een afspraak met ons maken op een moment dat jou past. Ook houden wij op dinsdagmiddag en donderdagmiddag tussen 13:00 uur en 16:00 uur inloopspreekuur. Daar kun je terecht met al je vragen!

 

Scheerwolde valt onder het gebiedsteam Noord-Zuid. Het contact persoon voor Scheerwolde is Jan Bomers.

Bezoekadres:

Stationsplein 10

8331 GM Steenwijk

(0521) 745080

teamnoordzuid@sociaalwerkdekop.nl

sociaal werk de kop.png
bottom of page